Hvordan kører en sag om forældremyndighed og bopæl?

Hvis du søger om den fulde forældremyndighed og/eller bopæl

Såfremt du ønsker den fulde forældremyndighed eller bopæl vedrørende et eller flere børn, skal du udfylde et skema og sende det til Statsforvaltningen. Du finder skemaet HER.

Efter Statsforvaltningen har modtaget dit udfyldte skema, vil Statsforvaltningen vurdere, hvordan de bedst kan hjælpe i sagen. Det de oftest gør er, at de indkalder til et møde. På mødet vil Statsforvaltning forsøge at få jer til at indgå en aftale.

Hvis det ikke lykkes at opnå enighed på mødet, vil Statsforvaltningen sende sagen videre i retten. Når sagen behandles ved retten, er der mulighed for at søge om at få gratis advokathjælp. Læs mere om dette HER.

Retten vil vurdere sagen og afsige en dom. Denne dom binder begge parter, og begge parter er forpligtet til at følge dommen. Er man uenig i domsresultatet, kan denne ankes til landsretten. Der er det ligeledes muligt at søge om at få gratis advokathjælp.

Hvis den anden forældre søger om den fulde forældremyndighed og/eller bopæl

Hvis den anden forældre søger om at få den fulde forældremyndighed, vil sagen køre på samme måde som ovenfor beskrevet. Du kan stadig søge om at få gratis advokathjælp.